標題: [其他] 澳6份絕世好工搵人做 飲飲食食 月薪13萬 [打印本頁]

作者: 動漫迷    時間: 2013-3-7 02:13     標題: 澳6份絕世好工搵人做 飲飲食食 月薪13萬

【明報專訊】繼2009年嘅「筍工王」大堡礁保育員後,澳洲旅遊局決定今年再推出「絕世好工」,仲有6份咁多!呢6份工奉旨玩盡各大慶典,四圍飲飲食食,半年人工仲高達10萬澳元(約79萬港元),仲係只限外國人參加。
專請外國人
6份工都係為澳洲推廣旅遊,分別係「玩樂達人」、「品嘗大師」、「內陸冒險家」、「生活時尚攝影師」、「野生動物看護員」同「國家公園巡護員」,月薪有成13.1萬港元。
「玩樂達人」嘅職責係參與各大慶典,再喺Twitter分享感受。「品嘗大師」就可以去頂級食肆歎盡美酒佳肴。
已收3.1萬申請
呢批筍工都係專請外國人,特別係來自英、美、法、香港等地嘅工作假期簽證人士。Emily諗,咁筍嘅工自然好多人爭,澳洲旅遊局就話至今收到3.1萬個申請,頭兩個鐘已經接到8000人申請。如果大家想應徵,咁就要喺4月10日前拍一條30秒短片,上載到官方網站嚟力銷自己,不過,前提係你要介乎18至30歲。
詳情可瀏覽:www.australia.com/zht/best-jobs.aspx
作者: 動漫迷    時間: 2013-3-7 02:14

大家每揀邊一份呢 ?
作者: prince_cock_kb    時間: 2013-3-7 02:33

選項 3 :  「內陸冒險家」
0 (0.00%)
選項 4 :  「生活時尚攝影師」
0 (0.00%)
選項 5 :  「野生動物看護員」
其實三樣都想
作者: 小茶熊    時間: 2013-3-7 06:18

3.4.5.都想

就算想,,機會都5輪到我唉><

歡迎光臨 uwants aqua (http://uwantsaqua.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0