標題: 佛藍變龍紋 [打印本頁]

作者: Dou    時間: 2009-5-19 13:15     標題: 佛藍變龍紋

由於之前壞機同埋exam..好耐冇上過黎喇
唔知有冇人記得我之前講過fs某鋪報稱佛藍b$10隻..
我就買左兩隻黎養..仲以為有平野
點之養左幾個月到佢大左先知比人用龍紋b當佛藍b咁呃左
本來都諗住放棄佢地..於是就番佢地同隻大既佛藍放埋一齊..
呢個組合既情況下都養左成個幾星期..
死淨1隻龍紋..不過淨番既呢隻龍紋真係好醒目..
我都比佢感動左
於是尋晚就開左個新缸比個安樂窩佢
雖然細就細d..不過總好過同隻大幾倍既佛藍一齊..去相~

唔知係咪近得佛藍多....
龍紋都有d藍藍色

作者: timpoo    時間: 2009-5-19 14:10

呃人既shop都係
龍紋都ok ar ... 藍化好靚 =]
作者: wmh714    時間: 2009-5-19 16:49

噢,
又有人被騙了...
其實龍紋同佛藍有時好難分,
最緊要腸下佢身體,
好多時佛藍係好實,龍紋比較有少少透明感~
作者: timpoo    時間: 2009-5-19 21:56     標題: 回復 #3 wmh714 的帖子

咁bb果時咪好難分到lor ..
同埋龍紋點先會藍化 ... 我見我隻2號隻鉗仔有少少藍藍地 =]
作者: wmh714    時間: 2009-5-19 22:49

應該係睇水溫、水質、底材黎改變,
我都唔清楚~
作者: Dou    時間: 2009-5-19 23:25

買個陣得粒米咁大..所以想睇都睇唔到..
不過藍化都係早兩日前換殼既事....
所以都係得d手手腳腳係藍色..
個身都唔算好藍
作者: timpoo    時間: 2009-5-19 23:40     標題: 回復 #6 Dou 的帖子

係呀係呀 ... 我果隻又係早2日換完殼之後有少少藍 ..
會吾會再換殼之後藍化左呢 .. 等待ing =]
作者: wmh714    時間: 2009-5-19 23:44

你買左隻龍紋幾銀呀??
作者: Dou    時間: 2009-5-19 23:46

我買左足足10蚊
作者: timpoo    時間: 2009-5-19 23:47     標題: 回復 #8 wmh714 的帖子

果陣買2隻$8 .. 3-4cm =]
不過而家得返佢一隻..可憐
作者: prince_cock_kb    時間: 2009-5-20 01:51

請問搵苯的是那一間?
作者: wmh714    時間: 2009-5-20 10:08

wa,咁平就算啦,
其實點解你唔覺得好怪既咩??
佛藍一向都唔會有10蚊隻...
所以昆人指數極高
果次聽你講話10蚊,我都嚇左一跳,
就算係做開生意都無可能咁低價出售,
一定有d野~
作者: Dou    時間: 2009-5-20 22:59

碎草店...
我個陣咁岩經過..見佢寫住藍佛60隻..
咁我又正想入番隻..咪問價囉...
點知佢話賣晒..淨番d岩岩出世既..
我都未應佢就已經拎左比我睇...
睇下睇下又傾多兩句..
佢話平時都唔賣ga喇..見我咁好傾10蚊比我..
而且隻蝦個陣真係細隻到睇唔到咁濟..
咁我見平時幫襯開..而且平時d服務又真係幾好..
一時相信佢應該唔會老點我既..
咁咪信左佢囉...
作者: 理想展銷助理    時間: 2009-5-23 03:02

魚蝦蟹就唔係好識
不過睇得出係唔熟唔食
作者: timpoo    時間: 2009-5-23 10:39     標題: 回復 #14 理想展銷助理 的帖子

講開又係wo .. Dou兄同佢傾多2傾 ..
就話有野益人 .. 都真係唔熟唔食wo ..
作者: joejpj    時間: 2009-6-7 16:12

tooo bad 龍紋都好好的
作者: wmh714    時間: 2009-6-7 16:30

姐係好似uwants果邊咁囉,
d人賣野唔講清楚,d人買左之後先發現有唔妥,
走出黎嘈.最後又比人話佢買野唔check真,哈哈~
作者: timpoo    時間: 2009-6-7 16:50     標題: 回復 #17 wmh714 的帖子

2者都有責任 ... 見到佢地都係0係度口同鼻拗 ..

歡迎光臨 uwants aqua (http://uwantsaqua.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0