標題: [討論] 德州poke [打印本頁]

作者: 貓之報恩    時間: 2010-6-16 21:03     標題: 德州poke

德州poke

唔知大家有冇玩開呢?
我就岩岩開始玩
咩都唔識,
希望大家可以從討論中教下我

唔該
作者: apenguin    時間: 2010-6-16 22:19

其實係話事牌既1個變異版
不過要小心D,人地好易有花

最緊要搵到好對手
如果人地下下拎小小錢,一開波就哂冷,再叻都冇用,純粹鬥luck
作者: prince_cock_kb    時間: 2010-6-17 16:49

岩岩開始琉冇耐!!!!
我都唔係好識玩,
只係知道運氣係最緊要,

另外我想答問佢派錢果時,
係點計?有時會同時分比幾個人
作者: mei88423    時間: 2010-6-17 17:50

我都係岩岩玩左冇耐,我覺得除左運氣之外,技巧都好重要
我都想知道點解有時會有2個人可以分$$
作者: prince_cock_kb    時間: 2010-6-17 19:09

QUOTE:
原帖由 mei88423 於 2010-6-17 17:50 發表

有咩技巧?
作者: apenguin    時間: 2010-6-17 20:26

QUOTE:
原帖由 mei88423 於 2010-6-17 17:50 發表

2人分$$有2個原因
1.牌等大:順好似只係計最大果隻GE花
            所以如果大家都係'卡窿'就齊齊分$$$
2.哂冷哂5哂:eg A哂冷出左200,你total出左300(同others加注),最尾Awin左,都只係拎到佢果200蚊wim到d$$$,剩下的就要其他落注人再鬥大,
作者: prince_cock_kb    時間: 2010-6-17 20:35

QUOTE:
原帖由 apenguin 於 2010-6-17 20:26 發表

2人分$$有2個原因
1.牌等大:順好似只係計最大果隻GE花
            所以如果大家都係'卡窿'就齊齊分$$$
2.哂冷哂5哂:eg A哂冷出左200,你total出左300(同others加注),最尾Awin左,都只係拎到佢果200蚊wim到d ...

謝謝
雖然都唔係好明

歡迎光臨 uwants aqua (http://uwantsaqua.freebbs.tw/) Powered by Discuz! 5.0.0