投票標題: [建議UA] 魔戒版 巫王聯賽  (單選) [參與投票的會員]
選項 1 : 支持舉辦,我並會參加
選項 2 : 支持舉辦,我不會參加
選項 3 : 中立
選項 4 : 不持舉辦,我不會參加
選項 5 : 無意見
選項 6 : 路過睇睇UA之發展~
對不起,您無權投票。

標題: [建議UA] 魔戒版 巫王聯賽
[WRU]00King
[WRU]member
心在UA勳章   忠心耿耿勳章   功不可沒勳章  

積分 3396
帖子 559
威望 2482
ua金錢 29
理想購物積分 96
港幣(hkd) 0
註冊 2007-12-28
218.255.149.135
魔戒版 巫王聯賽

近日 ROTWK 又多返hk人玩,
為了keep住現有玩家及吸引新玩家,
我建議 在ua 開設一個 聯賽,
供玩家對戰之用,
至於型式,方法,獎金等等大家可慢慢商議

希望大家都支持一下

blade23
[WRU]member

積分 129
帖子 118
威望 145
ua金錢 1
理想購物積分 0
港幣(hkd) 0
註冊 2007-12-15
124.244.163.228
Support!

[MF]7headpie
水族半新手
UA維和部隊勳章   心在UA勳章   忠心耿耿勳章  

積分 3707
帖子 738
威望 3037
ua金錢 31
理想購物積分 125
港幣(hkd) 0
註冊 2007-12-30
支持呀...
到時我都會參加

UAE|8LUN7
水族半新手
UA維和部隊勳章   心在UA勳章   忠心耿耿勳章   功不可沒勳章  

積分 4264
帖子 1051
威望 4821
ua金錢 33
理想購物積分 413
港幣(hkd) 0
註冊 2008-2-22
支持呀
最緊要多人玩
勝負都冇緊要

管理員
UA維和部隊勳章   心在UA勳章   忠心耿耿勳章   功不可沒勳章   理想水族榮譽勳章  

積分 50566
帖子 920
威望 2330
ua金錢 501
理想購物積分 0
港幣(hkd) 0
註冊 2007-1-14
已通知有關版主前來處理

prince_cock_kb
理想管理團隊
UA 三巨頭之一
UA維和部隊勳章   心在UA勳章   理想水族終極皇者勳章   忠心耿耿勳章   功不可沒勳章   理想水族榮譽勳章   冠軍勳章  

積分 321305
帖子 14218
威望 42023
ua金錢 3129
理想購物積分 59
港幣(hkd) 0
註冊 2007-12-12
我都抱支持態度,
就即管看看有多少人參加才決定

無頭像
tydy126_
水族新手

積分 101
帖子 4
威望 5
ua金錢 1
理想購物積分 0
港幣(hkd) 0
註冊 2008-7-5
219.78.195.119
當然會支持, 但如果有時間我都會參加下

意見:
個人覺得團隊 參加2 vs 2賽好玩d ..比較會冇悶,我個人意見覺得可以限制用乜族參賽
可比較下同種族實力
鬥快ko對手,即時間記錄

blade23
[WRU]member

積分 129
帖子 118
威望 145
ua金錢 1
理想購物積分 0
港幣(hkd) 0
大家對於規則同玩法有咩意見?
我認為無論係1v1or2v2的時候都應該要有一位observer去觀察玩家的對戰,避免玩家cheat or 利用 bug
對戰時間限制1hr,若已經超越時間限制,就由observer介定玩家的勝負(睇兩方情況/勢力而定)

[WRU]03hkarmy
[WRU]member

積分 2870
帖子 415
威望 1348
ua金錢 26
理想購物積分 25
港幣(hkd) 0
註冊 2008-1-14
我都支持..
我一定會參加

[WRU]member

積分 2870
帖子 415
威望 1348
ua金錢 26
理想購物積分 25
港幣(hkd) 0

QUOTE:
原帖由 tydy126_ 於 2008-7-5 00:14 發表
當然會支持, 但如果有時間我都會參加下

意見:
個人覺得團隊 參加2 vs 2賽好玩d ..比較會冇悶,我個人意見覺得可以限制用乜族參賽
可比較下同種族實力
鬥快ko對手,即時間記錄

其實2v2組隊會唔會難左d呢?
約起時間黎會唔會難就左d呢?
如果組合來講,
例如 01 同 00 兩個組成一隊,
那會有得打嗎?

blade23
[WRU]member

積分 129
帖子 118
威望 145
ua金錢 1
理想購物積分 0
港幣(hkd) 0

QUOTE:
原帖由 [WRU]03hkarmy 於 2008-7-5 00:58 發表

其實2v2組隊會唔會難左d呢?
約起時間黎會唔會難就左d呢?
如果組合來講,
例如 01 同 00 兩個組成一隊,
那會有得打嗎?

我都覺得2vs2暫時係味有可能做到,
+埋observer要5個人,
為咗對戰可以順暢咁進行,又要去試ping試下lag唔lag
所以我林要做2vs2係唔可行

[WRU]member

積分 2870
帖子 415
威望 1348
ua金錢 26
理想購物積分 25
港幣(hkd) 0

QUOTE:
原帖由 blade23 於 2008-7-5 00:38 發表
大家對於規則同玩法有咩意見?
我認為無論係1v1or2v2的時候都應該要有一位observer去?br /> 對戰時間限制1hr,若已經超越時間限制,就由observer介定玩家的勝負(睇兩方情況/勢力而定)

observer....
意見係幾好,出乎於公平機制..
但要知道 若 host 中 多一位observer,
會令game會冇咁流暢,簡單d講即係lag or delay
仲有一點,observer 既權力係出於定為最後勝負,
但人選何定..>?有一定公信力?技術指數?
如果沒有一定技術,判斷可能有錯....
相反我就覺得,不用observer,我亦相信參加者會自律,
況且如果真係cheat,都可以save replay,再公開舉報,
相信唔會有人做如此愚蠢之行為//
定時間係一個好建議,1hours都唔錯,
不過我覺得定為 30mins會更好,
原因好簡單,就係更鼓勵進攻,打擊龜守,
如果30mins內分不到勝負,就定為和

blade23
[WRU]member

積分 129
帖子 118
威望 145
ua金錢 1
理想購物積分 0
港幣(hkd) 0

QUOTE:
原帖由 [WRU]03hkarmy 於 2008-7-5 01:07 發表

observer....
意見係幾好,出乎於公平機制..
但要知道 若 host 中 多一位observer,
會令game會冇咁流暢,簡單d講即係lag or delay
仲有一點,observer 既權力係出於定為最後勝負,
但人選何定..>?有一 ...

唔錯
咁的話就要規定0係對戰後玩家必須要save replay,
以供負責人觀察

[WRU]member

積分 2870
帖子 415
威望 1348
ua金錢 26
理想購物積分 25
港幣(hkd) 0

QUOTE:
原帖由 blade23 於 2008-7-5 01:16 發表

唔錯
咁的話就要規定0係對戰後玩家必須要save replay,
以供負責人觀察

你仲有咩建議呢???

prince_cock_kb
理想管理團隊
UA 三巨頭之一
UA維和部隊勳章   心在UA勳章   理想水族終極皇者勳章   忠心耿耿勳章   功不可沒勳章   理想水族榮譽勳章   冠軍勳章  

積分 321305
帖子 14218
威望 42023
ua金錢 3129
理想購物積分 59
港幣(hkd) 0
註冊 2007-12-12
我有個建議
話明聯賽..
有 win dwan lose
好似好d
綜合左以上幾位的意見,
本人覺得限時為30mins係非常好,
一般一場賽事,正常都係20~20mins,
如果30mins就真係勢均力敵了,算打和都好合理,
另外 ty 提出的 分族我都好同意,不過可修訂一下,
ty所講的指定種族,我覺得較合用為盃賽,
而 聯賽大家都可以用自己最強的種族或用random,
而綜合以上幾點可定規則為(參考足球)
30mins 不分勝負為和 可得1分
win (random) 可得4分
win (自定種族) 可得3分
lose (random) 可得0.5分
lose (自定種族) 可得0分