標題: 佑威國際委任臨時清盤人
UAE|8LUN7
水族半新手
UA維和部隊勳章   心在UA勳章   忠心耿耿勳章   功不可沒勳章  

積分 4264
帖子 1051
威望 4821
ua金錢 33
理想購物積分 413
港幣(hkd) 0
註冊 2008-2-22
218.255.148.164
佑威國際委任臨時清盤人

(星島)10月10日 星期五 18:41

佑威國際(00627)發表聲明: (1) 德意志銀行香港分行(“呈請人”)已於2008 年10 月6 日就本公司及其全資子公司立暉有限公司(“立暉”)向[url=]香港特別行政區    [/url]高等法院提出清盤呈請(“呈請”)。呈請乃由於本公司及立暉未能就本公司及立暉的貸款還款要求作出償還債務而提出。 (2)經呈請人申請,根據高等法院暫委法官區慶祥先生於2008 年10 月6日之命令,德勤.關黃陳方會計師行之黎嘉恩先生及楊磊明先生已被委任為本公司及立暉之共同及各別臨時清盤人,直至另行通告為止。臨時清盤人獲授權,除其他事情以外,管有本公司及其子公司的財產、關閉或停止或繼續經營全部或部分本公司及其子公司的業務、控制本公司之子公司、合營企業、關聯公司、或本公司或其中一子公司持有權益的其他企業,及考慮在認為對本公司債權人最有利的情況下,以公司的名義参與討論及洽商,以求(但不限於)重組公司的業務、運作、或債務或實行公司與其債權人或股東之間的債務償還安排。 本公司將在適當時候發表進一步公佈通知公眾人士有關進展。於本公佈日期,梁鄂、梁城及梁兆根為本公司之執行董事,而賈路橋、楊東輝及黃繼昌為本公司之獨立非執行董事。本公司股份已自2008年9月17日起暫停買賣,直至另行通告為止。

賴蝦蟆
水族常客

積分 695
帖子 193
威望 474
ua金錢 6
理想購物積分 0
港幣(hkd) 0
註冊 2008-9-18
可惜可惜,
相信會接種而來

Dou
水族半新手

積分 2292
帖子 265
威望 2958
ua金錢 17
理想購物積分 23
港幣(hkd) 0
註冊 2008-5-8
218.103.190.226
uright呢兩年發到好大..
呢度開一間..個度又開一間..
根本就係過度發展..
呢下金融海嘯唔係最致命一擊..

就算冇呢下沖擊..
我覺得佢都未必頂到..

prince_cock_kb
理想管理團隊
UA 三巨頭之一
UA維和部隊勳章   心在UA勳章   理想水族終極皇者勳章   忠心耿耿勳章   功不可沒勳章   理想水族榮譽勳章   冠軍勳章  

積分 321305
帖子 14218
威望 42023
ua金錢 3129
理想購物積分 59
港幣(hkd) 0
註冊 2007-12-12

QUOTE:
原帖由 Dou 於 2008-10-10 23:40 發表
uright呢兩年發到好大..
呢度開一間..個度又開一間..
根本就係過度發展..
呢下金融海嘯唔係最致命一擊..

就算冇呢下沖擊..
我覺得佢都未必頂到..

我都係咁覺得,他賣的不貴.客又不多.......

Dou
水族半新手

積分 2292
帖子 265
威望 2958
ua金錢 17
理想購物積分 23
港幣(hkd) 0
註冊 2008-5-8
218.103.190.226
屋企樓下有間..
每年t都係賣19蚊..
仲平過女人街個d

prince_cock_kb
理想管理團隊
UA 三巨頭之一
UA維和部隊勳章   心在UA勳章   理想水族終極皇者勳章   忠心耿耿勳章   功不可沒勳章   理想水族榮譽勳章   冠軍勳章  

積分 321305
帖子 14218
威望 42023
ua金錢 3129
理想購物積分 59
港幣(hkd) 0
註冊 2007-12-12

QUOTE:
原帖由 Dou 於 2008-10-11 01:30 發表
屋企樓下有間..
每年t都係賣19蚊..
仲平過女人街個d

幾時既事...
我附近的沒有

Dou
水族半新手

積分 2292
帖子 265
威望 2958
ua金錢 17
理想購物積分 23
港幣(hkd) 0
註冊 2008-5-8
218.103.176.176
上個禮拜..放左部分係近門口位置..
次次經過都總有一兩個人睇緊

[WRU]03hkarmy
[WRU]member
UA維和部隊勳章   心在UA勳章   忠心耿耿勳章  

積分 2870
帖子 415
威望 1348
ua金錢 26
理想購物積分 25
港幣(hkd) 0
註冊 2008-1-14

QUOTE:
原帖由 Dou 於 2008-10-11 12:21 發表
上個禮拜..放左部分係近門口位置..
次次經過都總有一兩個人睇緊

唔知e家會唔會再比d呢?
去掃d返屋企著

無頭像
aiuu176
水族新手

積分 32
帖子 263
威望 160
ua金錢 0
理想購物積分 0
港幣(hkd) 0