標題: [转帖]七大垃圾动漫 七大经典动漫
動漫迷
水族潛水員
心在UA勳章   忠心耿耿勳章   功不可沒勳章  

積分 181
帖子 232
威望 407
ua金錢 1
理想購物積分 1
港幣(hkd) 0
註冊 2008-10-15
218.255.148.164
[转帖]七大垃圾动漫 七大经典动漫                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        1.蓝猫 这个大家想必不会有什么意见吧。 2.我为歌狂 根本就是一部长篇Flash吗,拙劣无比,画虎不成反类犬! 3.圣斗士星矢就会无聊的打斗,主人公总是在关键时候想到什么,反败为胜,但是自己从来不知道变强,总是*老套路--回忆+爆发,无聊。 4.犬夜*剧情超级无聊,作者高桥阿姨唯一的失败之作。 5.魔卡少女樱 这么白痴的动漫,真不明白为什么人气会那么高,CLAMP这块招牌真的这么响亮吗?6.数码宝贝 超级弱智加无聊,已经向中国动漫的水准*近了........ 7.网球王子 耽美过头,失去本性,花痴女的最爱。--------------7大优秀动漫 1.One Piece海盗路飞友情与梦想,在那片湛蓝的大海上演绎着多么动人的故事,史上最快突破一亿册单行本销量的王道大作,搞笑煽情一应俱全,当之无愧的NO.1。2.火影忍者 主人公的悲惨与快乐交织的童年,友情,努力与胜利,搞笑中也不乏感动,走红是理所当然的,中国大陆的王者! 3.钢之炼金术师今年来少有如此有深度的作品,“那个时候我们以为这就是世界的真理”,揭露了一切,人性的冷漠,透骨的寒凉,04年横空出世的大作。 4.EVAGAINAX的轰动大作,当年的轰动程度是任何作品都无法启及的,动漫界的里程碑。 5.龙珠连载与播映完毕数年后仍为人们所津津乐道,龙珠开创了少年漫画的大时代,正因为有了龙珠,才有了OnePiece,Naruto,Bleach,我们永远都不会忘记龙珠! 6.名侦探柯南 这个,大家都不会有什么意见的吧。7.SLAMDUNK灌蓝高手 最经典的体育动漫,甚至超过了足球小将,是它,让我们认识到了什么叫真正的动漫,热切期待第2部开载!

mei88423 (售後服務部總管)
理想管理團隊
UA 三巨頭之一
UA維和部隊勳章   心在UA勳章   忠心耿耿勳章   功不可沒勳章   理想水族榮譽勳章  

積分 27018
帖子 977
威望 9591
ua金錢 251
理想購物積分 34
港幣(hkd) 0
註冊 2008-1-2
125.59.26.95
我都好鐘意睇龍珠同男兒當入樽
但星矢都好多人鐘意睇架bo

動漫迷
水族潛水員

積分 181
帖子 232
威望 407
ua金錢 1
理想購物積分 1
港幣(hkd) 0

QUOTE:
原帖由 mei88423 於 2008-10-15 14:54 發表

有時間我都會找點漫畫給大家看

卡卡西
見習版主
UA維和部隊勳章   心在UA勳章   忠心耿耿勳章   功不可沒勳章  

積分 1706
帖子 627
威望 2032
ua金錢 13
理想購物積分 62
港幣(hkd) 0
註冊 2008-8-29

QUOTE:
原帖由 動漫迷 於 2008-10-18 03:40 發表

有時間我都會找點漫畫給大家看

原來你已經黎左

我愛羅
水族潛水員
心在UA勳章   忠心耿耿勳章  

積分 345
帖子 252
威望 1226
ua金錢 1
理想購物積分 26
港幣(hkd) 0
註冊 2008-11-2
星矢故事好

動漫迷
水族潛水員

積分 181
帖子 232
威望 407
ua金錢 1
理想購物積分 1
港幣(hkd) 0
218.255.148.106
其實我都不太應同作者

晴日
水族常客

積分 800
帖子 544
威望 2498
ua金錢 3
理想購物積分 3
港幣(hkd) 0
註冊 2008-9-16
203.218.157.40

QUOTE:
原帖由 mei88423 於 2008-10-15 14:54 發表

三套我都有睇  
果時好鐘意三井壽

動漫迷
水族潛水員

積分 181
帖子 232
威望 407
ua金錢 1
理想購物積分 1
港幣(hkd) 0

QUOTE:
原帖由 晴日 於 2008-12-18 22:03 發表

三套我都有睇  
果時好鐘意三井壽

櫻木個傻佬

晴日
水族常客

積分 800
帖子 544
威望 2498
ua金錢 3
理想購物積分 3
港幣(hkd) 0
218.102.108.99

QUOTE:
原帖由 動漫迷 於 2008-12-28 05:09 發表

櫻木個傻佬

開始果時真係成個小丑咁

卡卡西
見習版主
UA維和部隊勳章   心在UA勳章   忠心耿耿勳章   功不可沒勳章  

積分 1706
帖子 627
威望 2032
ua金錢 13
理想購物積分 62
港幣(hkd) 0
註冊 2008-8-29

QUOTE:
原帖由 晴日 於 2008-12-28 18:37 發表

開始果時真係成個小丑咁

成日用個頭頂人

晴日
水族常客

積分 800
帖子 544
威望 2498
ua金錢 3
理想購物積分 3
港幣(hkd) 0
219.78.3.250

QUOTE:
原帖由 卡卡西 於 2008-12-30 15:42 發表

成日用個頭頂人

不過真係幾攪笑

MEDI
水族半新手
心在UA勳章   功不可沒勳章  

積分 1604
帖子 1321
威望 7020
ua金錢 2
理想購物積分 67
港幣(hkd) 0
註冊 2009-10-2
61.10.15.102
咁大猩猩呢

minikingdomcome
理想水族顧問
功不可沒勳章  

積分 142
帖子 203
威望 211
ua金錢 1
理想購物積分 0
港幣(hkd) 0
註冊 2007-12-13
61.238.134.112
我不認同作者!!!!!!!!!!!!!!!!
寫出黎真係比人小!!
以上多數都係為人熟識既動漫系列,好明顯係將佢地用黎比較,同時我覺得作者係20未出磺既小朋友....

聖鬥士都話垃圾,佢short上腦呀??龍珠唔係唔經典,但一定唔係經典好作!!係經典dup波鐘而大作!!!
魔卡少女櫻連動畫都不停出啦.....又話垃圾,冇言!!
叫作者睇下池上潦一既淚眼殺星先再講咩叫經典啦~唉~不知所謂!!!  jojo呢?去左邊?經典動漫多的是!!!!!!!!!!!!!!!!

另外值得一提既就係EVA! 佢既人設係OK的~但佢最為人所知既係使徒及主角既EVA返定~
仲有睇極唔明既故事.....所以先有話提~如果唔係人返物設咁出位~一定唔會有人睇!

而男兒當入樽係唔錯的~由故事到不停進步既畫風~~如果有睇作者既漫畫~係一定會知畫功及助理既畫技係勁左好Q多~
唔伋信就拎佢近作比較一下~未完的勁野有(浪客行)畫勁故事係一絕!!  (REAL)都係講籃球的~都係水準之作~

唔該叫以上作者睇多D漫畫啦~口不擇言!!!

動漫迷
水族潛水員

積分 181
帖子 232
威望 407
ua金錢 1
理想購物積分 1
港幣(hkd) 0
222.166.195.9

QUOTE:
原帖由 minikingdomcome 於 2010-2-12 11:57 發表
我不認同作者!!!!!!!!!!!!!!!!
寫出黎真係比人小!!
以上多數都係為人熟識既動漫系列,好明顯係將佢地用黎比較,同時我覺得作者係20未出磺既小朋友....

聖鬥士都話垃圾,佢short上腦呀??龍珠唔係唔經典,但一定 ...

相信係90後

無頭像
星野
水族新手

積分 4
帖子 21
威望 19
ua金錢 0
理想購物積分 0
港幣(hkd) 0
註冊 2010-6-9
203.189.166.1
唔認同作者...唸野...動畫係幻想ga野...唔好將幻想ga野放落現實...

其實digimon...如果真係咁垃圾就唔會出咁多代啦...
仲有阿...clamp d 畫風一向都係咁...都係幻想多...魔法騎士都係咁架..
聖鬥士唔係垃圾...都係戈陣朋友們ga幻想....如果主角死左仲有咩講呢?!

反而...naruto...我先覺得係唔掂囉...故事太長篇...其實有冇需要咁長...