標題: 想升級濾桶
無頭像
auyy88
水族新手

積分 101
帖子 9
威望 7
ua金錢 1
理想購物積分 0
港幣(hkd) 0
註冊 2008-10-8
218.102.203.191
我係水草缸/魚缸30cm長,19cm闊,26cm高  

e+ 用緊cy -20 (好唔惦.....)

轉用atman  cf -600   ,  p-10      ,   e 仔概---2211  ,   tetra ex 60 等等......

會唔會溜量大左d

prince_cock_kb
理想管理團隊
UA 三巨頭之一
UA維和部隊勳章   心在UA勳章   理想水族終極皇者勳章   忠心耿耿勳章   功不可沒勳章   理想水族榮譽勳章   冠軍勳章  

積分 321305
帖子 14218
威望 42023
ua金錢 3129
理想購物積分 59
港幣(hkd) 0
註冊 2007-12-12
218.255.148.106

QUOTE:
原帖由 auyy88 於 2008-12-18 03:08 發表
我係水草缸/魚缸30cm長,19cm闊,26cm高  

e+ 用緊cy -20 (好唔惦.....)

轉用atman  cf -600   ,  p-10      ,   e 仔概---2211  ,   tetra ex 60 等等......
會唔會溜量大左d

atman  cf -600  
合用
p-10
好得cy-20唔多,流量大好少,唯獨係桶身大,可多放濾材
2211同cy-20 流量差不多,如果e仔就2213
ex-60
個人覺得太恐怖,既然比得起$$,就用e仔,tetra太多漏水前科

出走@
理想VIP
UA維和部隊勳章   心在UA勳章   忠心耿耿勳章   功不可沒勳章   理想水族榮譽勳章  

積分 698
帖子 647
威望 1991
ua金錢 3
理想購物積分 827
港幣(hkd) 0
註冊 2008-9-17
218.255.148.106
大部份樓上已作回應
平的可揀 atman
貴的用ehiem
其他都不用選擇

無頭像
kinha
水族新手

積分 103
帖子 16
威望 16
ua金錢 1
理想購物積分 0
港幣(hkd) 0
註冊 2008-7-17
210.209.112.205

QUOTE:
原帖由 prince_cock_kb 於 2008-12-18 09:27 發表

atman  cf -600  
合用
p-10
好得cy-20唔多,流量大好少,唯獨係桶身大,可多放濾材
2211同cy-20 流量差不多,如果e仔就2213
ex-60
個人覺得太恐怖,既然比得起$$,就用e ...

呀巨頭之一,呢版好似有個post講atman閘制漏水