標題: 12月4日, 學會秘技的一個晚上
prince_cock_kb
理想管理團隊
UA 三巨頭之一
UA維和部隊勳章   心在UA勳章   理想水族終極皇者勳章   忠心耿耿勳章   功不可沒勳章   理想水族榮譽勳章   冠軍勳章  

積分 321305
帖子 14218
威望 42023
ua金錢 3129
理想購物積分 59
港幣(hkd) 0
註冊 2007-12-12
210.245.221.241
12月4日, 學會秘技的一個晚上

昨夜大家玩成點呀...?
第一樣係要追左版主的賽後計分,仲未有
玩完昨夜的一夜大家有咩得著呢?

第二樣要向O 說一聲thank you,多謝賞面同我地一班新手二打六玩<----------可能只有我一個

唔知大家一夜經過近100場戰役後,大家有咩感想呢?又有咩得著呢?
我就良多喇,新血 o 的加入,令我們之中生息不少,一種新的打法,這一滴血正為uars 的一譚死水中帶來新泉源,
令我們的打法更為全面.
經過這一晚我又再提升了LV , 例如 蹲RUSH , 後拉射等等, 勾起返以前的破解方法 ,我現在就更全面了

最後希望愈來愈多人加入RS 既大家庭

MEDI
水族半新手
心在UA勳章   功不可沒勳章  

積分 1604
帖子 1321
威望 7020
ua金錢 2
理想購物積分 67
港幣(hkd) 0
註冊 2009-10-2
61.10.15.102
經過是次戰役,雖然學到的東西多,
但係我發現自己的不足以及道路,感到慶幸,

在此亦多謝阿O,令我們變得更多元化
事因我一直都是和KB,TICK,JOE他們打,形成了慣性,
有一新的打法令我頓悟,希望下一場能給予大家更進一步的感覺
(另外因為明天要考日文試,今天都在準備而未能交功課說聲抱歉)

無頭像
omicron
水族新手

積分 15
帖子 24
威望 75
ua金錢 0
理想購物積分 0
港幣(hkd) 0
註冊 2009-11-28
218.103.185.117
好開心可以玩番RS, 多謝大家~ 好回味打RS 既感覺~
事隔咁多年, 仲係覺得RS 好好好好玩! 不愧係我最鍾愛既game
其實星期五我打得好隨意, 好多時都係亂打, just want to enjoy the game, hahahaha

RS 最吸引人既地方係每把槍都有佢既特性
先要了解所用既槍既特性再因應當時既情況而作出唔同既打法
利用槍既優點, 隱藏槍既缺點
做到人槍合一

有個少少既建議, 我見大家handgun 都係用F92
呢把槍每發威力太弱, 打頭都可以打唔死人
打身更加四五槍都唔係少見既事, 所以好易養成連射既習慣, 消耗好多子彈
我建議大家用d 威力大d 既handgun, 同埋練成打頭既習慣
其實handgun 唔只係secondary weapon 咁簡單
反而係多一個option 用黎係適當既時候發揮佢既長處(handgun 係爆頭神兵)
用handgun 就算係得番一發子彈既時候都有信心殺到人

MEDI
水族半新手

積分 1604
帖子 1321
威望 7020
ua金錢 2
理想購物積分 67
港幣(hkd) 0
我槍愛用m23,usp

無頭像
omicron
水族新手

積分 15
帖子 24
威望 75
ua金錢 0
理想購物積分 0
港幣(hkd) 0
218.103.185.117
經過星期五既一晚
我最大既得著係終於明白black thorn 好過rogue spear 既地方
一開始係網吧玩RS>UO>BT, 到之後係zone 長玩RS
長玩RS 之後間唔中玩番BT 就發覺BT 改弱曬D 槍, d map 又再唔係集中打CQB
L85 因為係BT 改到個aim 散得快收得慢, 利用打法已經唔可以再隱藏曬佢既弱點
K 仔就更加因為地圖咁大而暴露曬佢遠程既無力
我當時就正正因為"BT 改弱曬D 槍, d map 又再唔係集中打CQB" 而唔鍾意玩BT
點解要改弱d 槍? 點解要改到除左CQB 之外仲有咁多無cover 既地方?
係因為BT 更著重team work!
改弱d 槍之後令到就算係K 仔同L85 都有佢既死角, 戰況變得不可預計
d map 改到多元化係令每一把槍都有佢發揮既空間
多左門咁shotgun 就可以快速爆門殺敵
類似thai hospital 既map 用21E 呢D light machine gun 就可以減去入子彈既時間又可以多d 超近距離full
無cover 既空曠地方當然就係7.62 口徑assult rifle 同埋sniper rifle 既天下啦
呢兩個修改確實地弱化個人單位既重要性
而team work 就變得更加重要! 戰局變得更多原化!
呢個就更加正正係一開始我被RS 吸引既原因!

MEDI
水族半新手

積分 1604
帖子 1321
威望 7020
ua金錢 2
理想購物積分 67
港幣(hkd) 0
RS>UO>BT

UO,同BT係?

[MF]7headpie
水族半新手
UA維和部隊勳章   心在UA勳章   忠心耿耿勳章  

積分 3707
帖子 738
威望 3037
ua金錢 31
理想購物積分 125
港幣(hkd) 0
註冊 2007-12-30
222.166.195.9

QUOTE:
原帖由 prince_cock_kb 於 2009-12-5 22:06 發表
12月4日, 學會秘技的一個晚上

昨夜大家玩成點呀...?
第一樣係要追左版主的賽後計分,仲未有
玩完昨夜的一夜大家有咩得著呢?

第二樣要向O 說一聲thank you,多謝賞面同我地一班新手二 ...

幾時返黎同我地玩rotwk?

無頭像
joejpj
水族新手

積分 102
帖子 254
威望 509
ua金錢 0
理想購物積分 20
港幣(hkd) 0
註冊 2009-6-7
來自 HKG
218.255.224.238
我自己都有一段時間沒有玩了, 開始的時候都好像沒有什麼feel 到. 到後來好好多了那晚都try了m60好過癮 一full的時間好carzy haaaaaa

期望下一次meeting

無頭像
omicron
水族新手

積分 15
帖子 24
威望 75
ua金錢 0
理想購物積分 0
港幣(hkd) 0
219.77.223.6
urban operation 同black thorn

理想管理團隊
UA 三巨頭之一
UA維和部隊勳章   心在UA勳章   理想水族終極皇者勳章   忠心耿耿勳章   功不可沒勳章   理想水族榮譽勳章   冠軍勳章  

積分 321305
帖子 14218
威望 42023
ua金錢 3129
理想購物積分 59
港幣(hkd) 0

QUOTE:
原帖由 omicron 於 2009-12-6 23:47 發表
urban operation 同black thorn

rs 就係 Roger spear

理想管理團隊
UA 三巨頭之一

積分 321305
帖子 14218
威望 42023
ua金錢 3129
理想購物積分 59
港幣(hkd) 0

QUOTE:
原帖由 joejpj 於 2009-12-6 11:02 發表
我自己都有一段時間沒有玩了, 開始的時候都好像沒有什麼feel 到. 到後來好好多了那晚都try了m60好過癮 一full的時間好carzy haaaaaa

期望下一次meeting

果晚兩支重搶好惡搞

理想管理團隊
UA 三巨頭之一

積分 321305
帖子 14218
威望 42023
ua金錢 3129
理想購物積分 59
港幣(hkd) 0

QUOTE:
原帖由 [MF]7headpie 於 2009-12-6 03:35 發表

幾時返黎同我地玩rotwk?

家中的disk 已壞掉

tickliu
見習版主

積分 4994
帖子 92
威望 470
ua金錢 49
理想購物積分 0
港幣(hkd) 0
註冊 2009-10-3
來自 CL17戰國行星團
203.198.134.49
分數今晚公佈!!

理想管理團隊
UA 三巨頭之一

積分 321305
帖子 14218
威望 42023
ua金錢 3129
理想購物積分 59
港幣(hkd) 0

QUOTE:
原帖由 tickliu 於 2009-12-7 15:38 發表
分數今晚公佈!!

仲未有

tickliu
見習版主

積分 4994
帖子 92
威望 470
ua金錢 49
理想購物積分 0
港幣(hkd) 0
註冊 2009-10-3
來自 CL17戰國行星團
203.198.134.49

QUOTE:
原帖由 prince_cock_kb 於 2009-12-8 03:04 發表

仲未有

由於尋晚有突發性事件 , 所以成績公佈會有所延遲