標題: 誠信問題事件交待
tickliu
見習版主

積分 4994
帖子 92
威望 470
ua金錢 49
理想購物積分 0
港幣(hkd) 0
註冊 2009-10-3
來自 CL17戰國行星團
203.198.134.49
在下先在此向各位會員致歉,由於本人第一次發抱怨文,並且一時衝動,沒有交待任何事情。如有不便之處,敬請閣下見諒。

事件經過:

事源為此活動:
http://uwantsaqua.freebbs.tw/viewthread.php?tid=5746&extra=page%3D1
http://uwantsaqua.freebbs.tw/viewthread.php?tid=5762&extra=page%3D1

由於本版近來比較少於約戰,KB建議本人出官方活動,就係上面果兩個POST。
大家都應該睇到,其實反應係唔差的,恆常出席會員都有和議。

當晚8:30PM出發前,本人、KB飛腳及一位本人臨時拉夫的朋友粗眉,都在UA總店前打等吹水,其實果陣時係未齊人的,我詢問過KB好唔好打電話比其中一個成員,個成員叫乜名我就唔講啦,以下稱為(某人)。KB同我講自己決定打唔打,我本人覺得,(某人)在POST上應承出席,就應該會來的,無謂打去催人地啦,大家成年人,話一就一,話二就二啦。但我都係決定打比佢,通知佢一聲啦,問埋佢同唔同我地一齊食飯,我都算好有誠意客客氣氣咁問佢架,(某人)就話要在家中吃飯,8:30,要夜D先到,咁我就話緊係冇問題啦。

之後我們一行四人到碼頭充饑,粗眉本來都冇話玩的,都肯比面出席玩兩粒鐘,果然比面,實為感謝,由於未齊人,所以先玩貓捉老鼠大戰,果然好玩又刺激,大家都好開心。

大約10:00PM時左右,KB收到(某人)來電,KB說(某人)不來,因為某些原因咁咁咁咁所以咁咁咁咁啦,KB已經拎哂頭,我就緊係知道咩野事啦。

嘩,有冇攪錯呀(此句已代替無數粗口)

我0岩0岩打比你果陣有話實牙實齒會出席,等左你個幾鐘先話唔黎,等我同KB仲有D事要搵你傾傾tim,而家你話一句唔黎就唔黎,又要比埋D唔知乜野嘅籍口(咩事我就唔講啦),都唔知有冇攪錯。(其實我當時已經好慶,爆緊粗)

你係唔黎就唔好留POST話會黎啦,有冇咁o岩得咁橋有事黎唔到呀,係人聽到都知道係籍口啦係男人就話一就一,話二就二啦

你早前話唔黎就冇問題,你早前話唔想黎我地又唔會怪你,但係你唔好應承左人會到,之後就放人飛機啦。

你以為我出post約戰係玩玩下好兒戲架!

----------------------------------------------

各位,我承認自己係比較火爆同小器的,但係我覺得這個事件係關乎做人的基本態度,就算來日我開post約戰,大家入黎吹下水,就算你唔黎都冇所謂,你話唔黎,我地又唔會怪係,你想建議另改日期,我地都會盡量就一就,但係我希望做人嘅野,要講口齒,話一就一,話二就二啦。我地開個版,無非到係想聚集一班有興趣的玩家開心一下,都係想大家享受一下箇中樂趣,對於任何人仕,只要有興趣想join入黎,我地都無任歡迎,無論你地玩得叻唔叻,勁唔勁都好,你肯出席的話,我都覺得非常萬分感激。

但係我想(某人)你知道,我同KB都覺得你是核心成員,我地有好多事都有顧及過你的感受,都有從你方面去考慮過,只不過你係唔知的,你唔好以為這個版係我一個人獨大的,我每做一件事,都有大範圍想過,而kb好多時都提醒過我要問你的意見。

就今次事件來說,kb點諗我就唔知啦,但我本人覺得非常之心淡失望囉,因為都唔係第一次架勒。

雖然呢個唔係什麼什麼超級版區,但係我都希望可以做得最好,我果晚打電話比你,已經係好有好有誠意架啦,可惜你唔領情啦!

飛腳
水族潛水員

積分 187
帖子 203
威望 933
ua金錢 0
理想購物積分 98
港幣(hkd) 0
註冊 2009-12-25
202.82.151.65
粗眉......

UAE|8LUN7
水族半新手
UA維和部隊勳章   心在UA勳章   忠心耿耿勳章   功不可沒勳章  

積分 4264
帖子 1051
威望 4821
ua金錢 33
理想購物積分 413
港幣(hkd) 0
註冊 2008-2-22
222.166.195.9
希望可以化干戈為玉帛