投票標題: [咨詢意見] 門市發展及去向??????(6大取向你選那一點)new2011  多選 : 最多可選 2 項 [參與投票的會員]
選項 1 : 一向支持ua,支持原址繼續經營多兩年(不作任何動作)
選項 2 : 一向支持ua,支持門市原址擴建(解決當前供不應求的情況)
選項 3 : 一向支持ua,支持另遷門市到同區"麗寶商場"(剪髮一所)
選項 4 : 一向支持ua,支持遷到新界北區(大埔或粉嶺)
選項 5 : 一向支持ua,多開一間分店於新界北區(大埔或粉嶺)
選項 6 : 一向支持ua,關閉門市,專注工程及保養業務,恢復網上購物為主力
選項 7 : 不支持,沒意見
對不起,您無權投票。

標題: [咨詢意見] 門市發展及去向??????(6大取向你選那一點)new2011
fishball813
水族半新手
心在UA勳章   功不可沒勳章  

積分 1399
帖子 743
威望 3996
ua金錢 6
理想購物積分 87
港幣(hkd) 0
註冊 2011-3-11
183.178.41.247
如果吾係KB教我咁多野
可能我仲日日死蝦

【~峰少~】
水族潛水員

積分 251
帖子 461
威望 1255
ua金錢 0
理想購物積分 15
港幣(hkd) 0
註冊 2011-4-11
221.127.115.53

QUOTE:
原帖由 fishball813 於 2011-5-18 20:25 發表
如果吾係KB教我咁多野
可能我仲日日死蝦

我都係ar,如果吾係KB,我個缸邊有禁正!?

理想水族銀行長 (財政司)
理想管理團隊
UA 三巨頭之一
UA維和部隊勳章   心在UA勳章   忠心耿耿勳章   功不可沒勳章   理想水族榮譽勳章  

積分 33548
帖子 1042
威望 8241
ua金錢 319
理想購物積分 40
港幣(hkd) 0
註冊 2008-2-8
183.178.40.92
以上已填妥問卷的各位
積分已頒贈完成
謝謝你們用心給我們意見

無頭像
鼓仔
水族新手
心在UA勳章  

積分 73
帖子 204
威望 363
ua金錢 0
理想購物積分 109
港幣(hkd) 0
註冊 2010-10-6
218.102.224.99
1.你是否曾於UA門市購物?(如沒有可跳到Q6.)

2.何時是第一次惠顧UA門市?(大約)
大概上年十月
3.已在UA門市消費多少(大約)?
$2000到
4.相隔多久會到門市一次?
一個月到
5.現時門市服務能切合到你的需求嗎?
能夠
6.你惠顧/不惠顧UA門市的原因(愈詳細我們愈能保持/改善)
繼續惠顧,因為ua門市先買到我要既質素...比左好多養魚知識我
7..門市去向?(6選2)(選後請接答Q8.)
2,3
8.為何你會有Q7.的選擇?
太細間了,一多人就會好混亂,同埋大家都唔方便﹣ ﹣
9.其他意見(此項可不填)

~邪流丸~
水族半新手
心在UA勳章   忠心耿耿勳章   功不可沒勳章  

積分 1288
帖子 452
威望 1942
ua金錢 9
理想購物積分 39
港幣(hkd) 0
註冊 2011-1-21
218.250.60.109

2011年2月
一星期一次
ok
6.你惠顧/不惠顧UA門市的原因(愈詳細我們愈能保持/改善)
惠顧,
kb 對客人態度好 有耐性,
教左我好多養魚養蝦的知識...

1,2
現在門市比較細..
同時間有2-3位客人就容納不到....

無頭像
C@Envy
水族新手

積分 4
帖子 23
威望 20
ua金錢 0
理想購物積分 27
港幣(hkd) 0
註冊 2011-3-20
61.15.103.11
  沒有

門市地點唔方便(太遠)

希望除住近門市的人受惠
   能打入魚街市場(因為依+魚街己唔似魚街,大量other e.g.CD鋪 商店入埸...)

UAE|8LUN7
水族半新手
UA維和部隊勳章   心在UA勳章   忠心耿耿勳章   功不可沒勳章  

積分 4264
帖子 1051
威望 4821
ua金錢 33
理想購物積分 413
港幣(hkd) 0
註冊 2008-2-22

由門市未開時,已一直支持ua至今
不多於$4000
不定期,最多的試過1日去3次
能夠..
大部份都比其他c兄講過了,
我講一些大家可能不察覺而ua獨特有的優點
1.每項產品都經測試後才出售,態度認真,雖然可能不是市場上最快出售,但一經出出售,大家都可放心購買,唔使做白老鼠
2.每件產品都反覆試多次才到客戶手上,產品損壞欠配件,近乎到0
3.10日購物保證,比魚街任何一間都長.
4.代客托運維修,未見有其他公司做到,百老匯咁大間都冇啦
5.自設網頁,網上資料齊全,論product,小弟暫時未找到其他更多更好.
6.公開式售後服務,勇於面對及承擔,設法跟進及改善
7.經常更新資訊,差不多每一日都會更新資料
2,5
雖然現在麻雀需少,五藏俱全,
但我覺得ua 門市的客流在目前的位置中已經供不應求的情況,需要擴建.
另外其實周不時都會有很多來自他區的魚友想到訪ua,氬往往因為路程遠而卻步,
如果UA 可多開一間分店更可惠及更多不同區份魚友
人手,人材是UA 當前最需要解決的問題,
雖然我明白 UA 一向貴精不貴多,令掛勿欖的原意,
但用了兩年時間仍未解決不到此問題,實在要切法

HAHA 神秘禮物非我莫屬
其實我對UA都幾熟悉,平時我唔出聲唔代表我唔知道

mei88423 (售後服務部總管)
理想管理團隊
UA 三巨頭之一
UA維和部隊勳章   心在UA勳章   忠心耿耿勳章   功不可沒勳章   理想水族榮譽勳章  

積分 27018
帖子 977
威望 9591
ua金錢 251
理想購物積分 34
港幣(hkd) 0
註冊 2008-1-2
我們已收到大家的意見,感謝大家的支持,好消息已來臨

http://uwantsaqua.freebbs.tw/redirect.php?tid=7972&goto=lastpost#lastpost

歡迎大家繼續給我們意見

mei88423示